Meidän talo

maanantai 31. tammikuuta 2011

Takan valintaa jne...

Oltiin eilen 5 h tuntia hommissa raksalla, siistittiin paikkoja, otettiin tavarapinojen päältä lunta pois ja korjailtiin tuulen poislennättämiä pressuja jne. Sitten mentiin sisälle ja maalattiin lattialle punaisella maalilla summittaisesti väliseinien paikat, niin saa vähän konreettisemmin käsitystä, että mihin tulee mitäkin. Oli ihan kiva nähdä, miltä kaikki tulee näyttämään!

Illalla oli edessä takkamallin valinta. Uuniseppien edustaja jo soitteli viime viikolla ja kyseli, mitä me meinataan sen kanssa tehdä ja lupasin, että pian tehdään päätös. Jukkatalon pakettiin kuuluu siis Uuniseppien Untamo-mallinen takka, mutta me haluttiin vaihtaa se, koska se malli ei oikein iskeny kumpaankaan. Eilisilta sit pyöritettiin Uuniseppien esitettä ja saatiin valkattua molemmille mieluinen takka. Täytyy tänään ollla yhteyksissä takkaedustajaan. Tuo malli on vaan meille vähän liian matala, eli korotuspala täytyy tilata. Tämä takka on 310€ edullisempi, kun alkuperäinen, mutta korotuspala maksaa muistaakseni 490€, joten maksettavaa jää 180€, joka on ihan ok. Eli tällainen Iso polkka-takka meille tulee...


2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen valinta! Kuvassa lasiluukku näyttää myös aika hyvän kokoiselta, joten pääsee sitte istumaan ja ihailemaan kaunista tulielementtiä.

    Millainen hormi teille tulee? Itse olen hormiasiaa jonkin verran ihmetellyt ja lähinnä siksi että unelmoin pönttöuunista. Esim shiedel-piiputhan on sellaisia neliön mallisia joten tulee aika paljon seinästä ulospäin. En keksi miten sen piipun maisemoisia mukavasti tulisijan yhteyteen.

    VastaaPoista
  2. Kiitti Anne! Meidänkin mielestä tuo luukku oli mukavan kokoinen, kun jossain malleissa se on niin säälittävän pieni. Näkyypä sit ainakin loimotus kunnolla!

    Mä en itse asiassa ees tiedä et mimmonen se hormi on, joku Iki-hormi se on ja tulee Uuniseppien paketin mukana... Hyvin perillä asioista katos :)Sen verran tiedän, et meidän piippu lähtee takan päältä tilan säästämiseksi. Saunan kiukaan hormiksi on ajateltu jotain ihan normi Schiedeliä tms...

    VastaaPoista