Meidän talo

keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Keittiön suunnittelua ja muuta kinkkistä...

Tänään taas hommat on edenny mukavasti ja kuisti on jo saanut laudoituksen ja terassin niskoja kuulemma just oltiin tekemässä, kun "tilannepäivityksen" raksalta sain. Valitettavasti kuvia mulla ei nyt oo, mut ehkä sit taas täs joku päivä.  Luovutuspäivä on paprujen mukaan 18.2. mutta häiskät olivat tänään sanoneet, että uskovat, että valmista on jo ens maanantaina! Jippii! Alunperinkin ihmeteltiin, et miks luovutusaika on noin myöhään, kun talomyyjä sanoi syksyllä, että tekevät taloa 2,5 vkoa. Ja nyt sentään olivat maanantain ja eilisen pois tontilta Jukkatalon koulutuksen vuoksi, eli hyviä tyyppejä ovat!

Asentajat olivat sanoneet, että pakettiin kuuluu joku lauta ulkolaudoituksen alareunaan, mutta he suosittelee jättämään sen pois, koska se kuulemma kerää likaa ja kosteutta ja helpommin mädännyttää seinän alaosaa. Ei me oikeen tiedetä, mitä sen kans tehdä. Ei se ulkonäöllisesti sellaista kaipaa, mut??

Suurta "mielenliikutusta" (?) aiheuttaa se, että nyt pitäis ruveta suunnittelemaan keittiötä ja tämä kaikki tapahtuu sähköpostin välityksellä!!!! Pakettiin kuuluu Domuksen kalusteet hintaryhmästä 1, mutta sitten kun haluaa jotain vaihtaa, niin meilit lentelevät edestakaisin meiltä Domukselle ja sitten väännetään, käännetään, vaihdetaan, funtsitaan, siirretään jne... Kun ei ees tiedä, mistä aloittais tän kamalan rumban... Oiskin vaan keittiö suunniteltavana, mutta kun wc, kylppäri, kodinhoitohuone, makkarit, eteinen jne... Blääh! On kyllä pakko mennä Domus Centeriin kuikuilemaan esim.- eri tasojen värejä ja sitten vetimiä. Yritin väriprinterillä tulostaa Domuksen kuvastosta eri laminaattitasojen värejä ja palapähkinä-taso näytti ihan hämärältä... Sellainen kuitenkin haluttais, eli käydään tsekkaamassa se ihan livenä. Onko teillä muilla ollut samanlaisia ongelmia? Miten on onnistunut?

Loppuhuomautuksena voin todeta, että ei meidän tarvinnutkaan maksaa Uunisepille sitä 180€, mitä uumoilin takan korotuksesta tulevan lisäkuluja. Meni onneks ihan päitens vanhan mallin kans. Vesikiertoisen lattialämmityksen ongelma tuntuu nyt ratkeavan, kun mies soitti tänään tälle kaiffarille, joka sen suunnitelman oli jo ehtinyt tehdä. Ei ollut ollu mitään rahaa siitä vailla, mutta oli kehottanut vertailemaan suunnitelmia sitten kun ne nykyiseltä toimittajalta saadaan, eli et jos sieltä saatais jotain selvyyttä siihen, et miten kahden saman firman toimittajan välillä voi olla 850€ ero. Siis kun aiempi tarjous oli 3800€ ja nyt saatiin tää hulppeempi, mikä on 2950€. Ja siis Warmian kumpikin... Mitä tästä opimme? Kilpailutus kannattaa! Ens viikonloppuna on Raksa-messut Turussa ja sinne ois tarkotus mennä hyviä messutarjouksia vinkumaan. Nyt saa keskittyä ihan eri asioihin kun viime vuonna, kun vielä etsittiin tonttia ja sitä oikeaa talotoimittajaa.

2 kommenttia:

  1. Kilpailutus kannattaa se on selvä! Mutta, jos lämmityksessä ilmenee ongelmia on "syyllisen" etsintä huomattavasti hankalampaa jos putkitöissä on ollu useampia osallisia. 850€ on pieni raha siitä että reklamaatio onnistuu yhdelle ja samalle putkimiehelle.
    Myös hanoissa ja muissa kalusteissa suosittelen kääntymään putkimiehen puoleen takuuasiat toimii huomattavasti paremmin kuin itse hankituissa tuotteissa. Veikkaisin myös että hintakin on erittäin kilpailu kykyinen prisman hintoihin verrattuna.
    Terveisin putkimies :)

    VastaaPoista
  2. No joo, onhan se noinkin, mutta meidän rahatilanteessa 850€ on niin iso säästö, että ilman muuta se otetaan!Perustukset tuli niin kalliiksi, että nyt juostaan tarjousten perässä ja hyödynnetään erilaisia henkilökunta-alennuksia, jotka saa hinnat aika lailla halvemmiksi kun hyllyjen reunoissa olevat. Ja kyllähän putkimiehetkin omansa välistä ottaa ;)

    VastaaPoista