Meidän talo

torstai 6. tammikuuta 2011

Hyvää loppiaista!

Eilen tontilla oli aikamoista tohinaa ja kuhinaa, kun hommat jatkuivat. Talomyyjämme, vastaava mestarimme ja urakoitsijamme palaveerasivat tontilla ja kertoivat uusia asioita töiden etenemisestä. Hmm, menihän kerta heitolla pasmat uusiksi. Me ollaan siis ymmärretty niin, että sokkelin valamisen jälkeen tehdän sisäpuolen täytöt ja sitten tulee talopaketti. Ei se ihan niin mennytkään... Eli siis nyt tehdään sokkelivalu, jonka jälkeen puretaan sokkelin sisäpuolinen laudoitus. Sitten viedään tarvittavat  putket sokkelin sisäpuolelle ja sitten tehdään täytöt, jotka täristetään tiiviiksi.

Näiden täyttöjen päälle sitten laitetaan styroksia, jonka päälle tehdään raakavalu lattian kohtaan. Eli tämä kaikki pitäis ehtiä valmiiksi ennen 19.päivää, jolloin talopaketti tulee... Ei kai siinä muuta, mut kun toi valu sit ehtis kuivua. Ja näiden hommien lisäksi pitäis kaivaa salaojat, asentaa maakiilat ja patolevy... Voi Scheisse! Tuntuu, et miten täs ehtii kaiken tekemään, mut talomyyjä oli laskeskellu päiviä ja sanonu, et kyl sen pitäis ehtiä, mut et kyl joka päivä täytyy kyl sit edistystä tapahtua... Oli sentään kehuskellu meidän hyvin hoidettua tonttia ja sanonut, että talopaketin tavaroille on hienosti säilytystilaa.

Nyt tuntuu, että on tämä kovin stressivaihe päällänsä... Sitten, kun talopaketti on pystyssä, niin sisähommien kans ei oo niin paniikkia, että ois kamala kiire, kun johonkin päivään mennessä pitäis olla sitä ja sitä valmiina... Eli taas ollaan opittu yhtä sun toista uutta, mitä tällaiset noviisit ei tienny etukäteen. Jotenkin nyt kuitenkin alkaa tuntua siltä, että ehkä meille on ihan oikeasti tulossa joku talo joskus. :)

Mies lähti tontille isänsä kanssa laskeskelemaan tarvittavana betonin määrää ja minä jäin kotia hoitamaan näitä jokapäiväisiä kotihommia. Toinen kone pyykkiä on hurisemassa, ja sit ajattelin, et nyt ois ehkä hyvä aika korjata joulu pois odottamaan seuraavaa joulua- toivottavasti uudessa kodissa! Sit pitäis vielä imuroida ja laittaa ruokaa nälkäiselle raksamiehelle, kunhan nyt sieltä kotiutuu... Jos vaikka jossain vaiheessa ehtis vähän lukea jotain hyvää kirjaa ja käydä hiukan happihyppelyllä. Ehtis vähän tuulettaa päätä, koska huomenna on töistä vapaapäivä, mutta raksalla on taas täys tohina päällä, eli huomenna ei lepäillä. Yöksi on luvattu vielä lumisateita (Perk%&e, Saata%6#, Helv?&%#!!!!!!!!!!!!!!!!), eli huomenna ei liene taas vapaa-ajan ongelmia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti