Meidän talo

perjantai 28. tammikuuta 2011

Ihanaa edistystä ja harmaita hiuksia...

Talolla on tapahtunut huimasti edistystä, tiilet on nostettu ja asteltu katolle ja terassikin on saanut uutta ilmettä. Eilen isäntä ja appiukko olivat talolla ahertamassa, ts. ottamassa kunta ja jäätä pois talon sisältä. Sitä olikin kuulemma runsaasti. Ovet on jo laitettu paikalleen myös ja väliaikainen raksa-ovi laitetaan tänään. Oikea ovi viedään parempaan talteen raksailun ajaksi, ettei se tai sen karmit saa siipeensä tavaroitten kantamisen yhteydessä tms...

Harmaita hiuksia aiheuttaa tämä vesikiertoisen lattialämmityksen tarjoukset. Pyydettiin putkimieheltämme tarjous siitä lokakuussa ja hän sen antoikin,mutta me ei missään vaiheessa oo sanottu, et me se hyväksyttäis, vaan asia on jäänyt vähän auki. Nyt sitten ruvettiin kyselemään tarjouksia muualtakin ja saatiin tarjous, joka oli 850€ halvempi. Ei oo kauheesti vaikea arvata, mikä otetaan. Kaiken huippu on se, että molemmat on Warmian lämmitysjärjestelmiä ja silti noin iso ero. Meillä on menny perustuksiin niin kamalasti rahaa, että tuollainen rahamäärä on jo mahtava säästö! Harmitta vaan se, kun tuo meidän putkimies (jonka kautta siis tulee maalämpö ja kaikki muut putkityöt) on jotenkin käsittänyt niin, että me ehdottomasti hänen kauttaan tilataan ja on nyt jo suunnitelmatkin teettänyt sitä varten. Kysellään, josko vois tehdä niin, että me maksettais se suunnitelma hänelle ja sit kysyttäis, kuin paljon saadaan siitä halvemmasta tarjouksesta viä alennusta, jos suunnitelmakin on jo tehty. Eli jos se sit menis about plus miinus nolla... Laitan illalla tai huomenna kuvia raksalta, mennään heti käymään siellä, kun pääsen töistä. Sitten ois tarkotus kiertää muutama liike, missä on alennusmyyntejä just nyt, josko löydettäin vähän jotain kivaa, laattoja tms...

Klo on nyt 20.49 ja tultiin äsken kotia kauppakierrokselta. Katteltiin vähän tapetteja ja laminaatteja ja laattoja, mutta tarjouksiin oltiin tosi pettyneitä- ei mitään meille! Prismasta sentään ostettiin keittiöön tuleva hana. Oras Safira - mallinen hana, tuollainen pyöreämuotoinen. Haluttiin vähän panostaa keittiön hanaan enemmän, muualle käyvät ihan basicit. Niin, niitä edistymiskuvia lupailin päivällä. Eli s'il vous plait!Lumitöitä sisällä... Aika siistiä nyt kyl on, hyvää työtä!

Terassikin on jo saanut kattotiilet päälleen, yes!

Tällästä ilmettä tänään.

Kattolyhty ja meidän hieno vihreä väliaikainen ulko-ovi.

Kuvaa takapihan puolelta. Pitkä terassi tuolla maakasojen takana. Kuva on vinossa, kuvaaja ei ollut :D

Ihana, talvinen ja etenkin aurinkoinen maisema meidän takapihan jälkeiseltä tieltä.

4 kommenttia:

 1. Kauniit on maisemat! Hyvää tahtia taas etenee.

  VastaaPoista
 2. Joo, oli ihanaa, kun eilen paistoi pitkästä aikaa aurinko!!!

  VastaaPoista
 3. Onpas hiano tupa! Oli varmaan jännittävä hetki, kun seinät alkoi nousta... Ja upea pohjalaishenkinen maisena, ei heti silimä pökkää! ;)

  t. ansku

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ei pökkää ei ;) Tästä kuvasta vaan saa sellasen käsityksen, että meidän talo tulee täysin landelle...Jos ottaisin toisen kuvan tästä taaksepäin, niin totuus paljastuisi, siis kun siinä on aika iso asuinalue. Mutta ollaan onneksi siinä laidalla, niin saadaan olkkarista ja takapihalta katella tällaista maalaismaisemaa.

  VastaaPoista