Meidän talo

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Sokkeli valettu...

Perjantaina tuli raudoitukset valmiiksi ja tarkastus tehtiin aamusella ja jo kolmelta ajoi pumppuauto pihaan. Pari autollista betonia tuli vielä senkin jälkeen ja pian olikin jo kurat rännissä. Peittelimme valut kevytpeitteillä (niitä on tullut hommattua varmaan 150 m2) ja lähdimme pitkän päivän jälkeen kotiin. Suunnitelmissa oli juhlistaa valutalkoita ravintola-illallisella, joka  oudosti vaihtui noutopizzaan ja pariin oluseen, väsymys iski. Lauantaina valut saivat rauhassa kuivua, olimme tosin lauantainakin raksalla (jossain vaiheessa "tontille meno" muuttuikin "raksalle menoksi") kolaamassa tuota talvirakentajan rakastamaa valkoista pöperöä. Lumesta on tullut varsinainen kirosana meille, mutta aiomme ottaa talvesta ja lumesta selkävoiton....

Tänään sunnuntaina aamulla poistettiin sokkelin sisäpuolelta laudoitus ja sokkeli sai ympärilleen styrox-peitteen. Koitimme myös poistaa tiukkaan pakkautunutta lunta ja jäätä, jota huolellisesta peittämisestä huolimatta on kerääntynyt sokkelin sisälle. Vastaava mestari kävi  tontilla ja tulee myös huomenna tarkistamaan sokkelin mittoja Jukka-Talon toimitusta varten. Ristimittaa ei vielä ole tarkistettu, mutta huomenna sekin sitten tarkistetaan. Ristimitassa saa olla niinkin hurja toleranssi, kuin 10 mm, huh huh, toivottavasti poijaat ovat tehneet tarkkaa työtä. Huomenna on raksalla taas melkoista tohinaa, kun paikalle rientävät kaivurikuski, putkimies, timpurit ja allekirjoittanut, tosin iltapäivällä pitää mennä ihan oikeisiin töihin ja jättää raksa muiden hoiviin. Suuret kiitokset apujoukoille, taas kerran.Raksan järeät työkalut lumen poistoon muotista

Kuraa ränniin

Talon keskimmäistä palkkia jo pätkä valettu

Laudoitus poistettu 

Routaeristettä pintaan

3 kommenttia:

 1. Hei! Tulin vastavierailulle, kiva kun olit käynyt "meillä" :D
  Varmaan aika työlästä tuo talvirakentaminen, meillä kun tehtiin perustustyöt kesällä, niin oli vaan kuuma!
  Olen seuraillut ystäväni raksablogia ja siellä ollaan aika samassa vaiheessa menossa, kuin teilläkin. (junglehousebuilding.blogspot.com)

  onnea rakentamisprojektiin :)

  VastaaPoista
 2. Moi! Juu, varsinkin tämän lumimäärän kanssa, mikä tänä vuonna on taivaalta tupruttanut... Mutta mutta, kaipa se tästä, voiton puolella ollaan siinä mielessä, että talopaketti tulee ens viikolla- jei!

  VastaaPoista
 3. Tänä vuonna ei kyllä lumesta ole puutetta, nyt onneksi sentään ei ole niin paljoa pakkasta ja voisinkin kuvitella että on mukavampi lämpötilan puolesta työmaalla viettää aikaa.

  VastaaPoista