Meidän talo

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Jaahas, mitä sitä kertois...? Eilen oltiin raksalla listoittamassa ja vietiin jo ensimmäinen autollinen tavaraakin, kun kerran muuttolupa on plakkarissa. Tällä hetkellä listoitustilanne talolla on sellainen, että keittiön ja olohuoneen kattolistat puuttuu,sekä makkarin ovesta yksi peitelista ja tämän peitelistan puutteen takia pieni pätkä jalkalistaa. Tuo kattolistojen puute on harmillista, sillä se viimeistelisi talon sisustan rakenteiden puolesta. Eilen tehtiin vähän korjausmaalaamista kodarissa ja makuuhuoneessa, sekä listoitettiin ällä-listalla pesuhuoneen ovenpielet. Viimeiset kaks viikkoa on ollu sellasta haipakkaa, ettei oikein enää ees muista, mitä sitä on tullut tehtyä... Mutta siis viimeinen makuuhuone on ainakin laminoitu, tapetoitu, listotettu ja kaappikin on saatu koottua. Listoitettu ollaan muutenkin aika reippaasti, eilen keitiöön pantiin jalkalistat.

Appivanhemmat askarteli meille hienot väliaikaiset portaat kuistille ja kahteen kohtaan terassille. Terassien raput saa olla kyllä vaikka kauemmankin käytössä, vedetään vaan terassiöljy pintaan, niin kestävät hienosti.Sähkäri ja putkimies hoitivat hommansa hienosti, mitä nyt putkarilta jäi liesituuletin laittamatta ja suihkusekoittaja asentamatta, mutta kuulemma saadaan ne itsekin. Tuota nyt hiukan hidastaa se, että mä hätäpäissäni ennen rakennustarkastajan tuloa huseerasin imurin kanssa pesuhuoneen ikkunalaudan läheisyydessä ja humpsis, imuri kiskaisi sisuksiinsa toisen hanan sihdin... Ilmanvaihdon putkari sääsi ja laittoi kaikki hanat ja yhdisti astianpesukoneen ja sähköri laittoi kaikki puuttuvat valaisimet ja kytkimet paikoillen. Naapurin kanssa kyhättiin hieno postilaatikkoteline, ja se tuli ihan sopivaan paikkaankin, ei ole kovin kamala matka tarpoa räntäsateessa postilaatikolle.

Sauna on viimeistä listaa myöten valmis, se mainittu suihku vaan puuttuu. Kiukaasta aiotaan kääntää luukun kätisyys, mutta muuten kaikki on reilassa. Yks päivä tässä raksalla ollessa rättiväsyneenä kipusin lauteille, makasin siellä ja ihastelin hienoja kuituvaloja ja oli aika hieno fiilis. Nyt vaan täytyisi saada tavarat pakattua kotona, jotta ne sais raahattua uuteen kotiin. Aikaa pakkaamiseen ei oo ollut yhtään, joten siinä menee vähän aikaa, mutta pikku hiljaa...Muuttoilmoituskin tuli tänään tehtyä, joten kai sitä tällä viikolla pitäis tulla sit sellainen homma, kun ekan yön siellä nukkuminen... No, katellaan, jos on mahdollista.

Appivanhempien rakentamaa puusuojaa. On vielä kyllä kesken, mutta niin hieno!

Tässä kuva talon edestä tarkastuspäivältä. Talonumero paikallaan, portaat tehty jne...

Terassin portaat. Nämä pitäisi vielä vedellä terassiöljyllä saman väriseksi kun terassikin, niin a vot!

Eka muuttokuorma sisälsi kaikkea oleellista; liinavaatteita, dvd-filmejä ja jouluvaloköynnöksen. :)

Muutto- tai käyttöönottotarkastus, miten sitä nyt kukakin nimittää, jännitti hiukan. Oltiin kuultu juttua tiukasta rakennusvalvojasta, joka puuttuu pienimpiinkin asioihin, mutta ei meille kyllä jäänyt hänestä mitenkään epämiellyttävää kuvaa. Ihan hienosti kaikki sujui,ja hän antoi vinkkejä meille asioista, mitä kannattaisi tehdä ja miten. Puoli tuntia ja homma oli ohi. Kiersi talon ulkoa ja sitten kiersi sisällä ja katsoi piirrustukset ja kaikki tarvittavat paperit läpi. Ehkä se on vähän silleen, että jos korjattavaa ja epäkohtia löytyy tarkastettavasta kohteesta reippaasti, niin tarkemmin ruvetaan syynäämäänkin ja suhtaudutaan vähän nuivemmin. Mutta kun asiat on kunnossa, niin eipä siinä sitten mitään nipotella. Tänä illalla on ohjelmassa ahkeraa tavaroitten pakkausta jälleen. Saa mies sitten huomenaamulla taas lastata auton täyteen ja viedä kuorman tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti