Meidän talo

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Viikonlopun ja eilisen aikaansaannoksia...

Viikonloppuna saimme kummankin isät avuksi raksalle. Asensimme onnistuneesti lukot oviin ja miehet alkoivat tehdä kulkusiltoja välikattoon. Minä vietin aikaa edelleen lattitasossa kuumailmapuhaltimen kanssa isompia jäitä sulatellen. Kulkusillat valmistuivat eilen, eli nyt sitten voi sen puoleen puhallusvillaheebo tulla hommiin, heti vaan, kun häntä tarvitaan.

Ilmanvaihtoasentaja tuli eilen hommiin ja olikin jo saanut pitkät pätkät putkea kattoon. Meidän homma ois sitten eristää ne "muutamat" metrit siellä välikatossa. No, mies oli tänään soitellu tarjouksia villoista ja paikallinen rautakauppa olli taas kerran antanut hyvää palvelua. Ilmanvaihtoputkien eristämisessä on karmee homma, mut siinä pääsee kyllä niin hyville tuntipalkoille, että kannattaa. Nyt kun sais ne kuntoon, niin sit vois ruveta pikkuhiljaa asentamaan kattorimoja ja höyrynsulkumuovia, niin saatais sitä villaa tuonne välikattoon. Sit vois nykästä jonkun lämmityslaitteen jo päälle, niin ois paljon mukavampi siellä puuhata, kun ei aina ois ihan jäässä.

Kalustekuvia ei oo vieläkään kuulunu ja laitoin tänään vähän sellaisia kireän viestin sille muijalle, et jokohan ne kuvat tulee? Vastaus tuli aika pian, et hän tähtää huomiseen... Eli toivos on hyvä elää. Viime torstaina kierreltiin taas rautakauppoja ja vastaan tuli yks laminaatti, mikä miellytti molempien silmiä ja se onkin nyt tällä hetkellä ihan ykkösvaihtoehto.


My Floorin Hanna-malli, vaahtera
Halutaan joku suht'luonnollisen näköinen lattia, mikä ei näytä kauhean teolliselta. Tässä oli vähän sellaista lankkufiilistä, mitä on haettu. Sukulaiset ovat suostutelleet meitä laittamaan parkettilattian sinne, mutta koska se maksaa about 4 kertaa enemmän ja kestää paljon huonommin kun laminaatti, niin laminaatti on meidän valinta.

1 kommentti:

  1. Meillä on nykyisessä rivarissa sekä vaahteralaminaattia, että kanadan vaahtera parkettia. Ja uuteen kotiin tulee pelkästään kanadan vaahtera parkettia. Laminaatin ja parketin ero on valtava. Vaahteran syykuvio on jännän kolmiulotteinen ja näyttää eri katselukulmista erilaiselta ja eriväriseltä. Mutta tuo ei tietenkään toimi laminaatissa, joten laminaatti on aivan eri näköistä, väristä ja paljon pliisumpi. Toki meillä on täysin eri laminaatti kuin teillä.

    Meillä on nyt Upofloorin parkettia ja uuteen taloon tulee Tarkettia, jossa on vielä kestävämpi Protecto-lakka. Kokeilimme pahoinpidellä näytepalaa ja jälkiä sai vain kun iski lujaa esineen kulmalla tai painaen veti metalliesineen kulmalla. Kovaa on nimenomaan Kanadan vaahtera, eurooppalainen on pehmeää. Ja vaahtera elää aika paljon ilmankosteuden mukaan.

    VastaaPoista