Meidän talo

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Jaaha, ja työjärjestys uusiksi!

Mestari kävi eilen talolla ja kysyimme häneltä, että miten kannattaisi ruveta nyt etenemään korotetun sisäkaton ja normaalikorkuisen katon risteyksen tekemisessä ja hänen vastauksensa oli selkeä ja yksiselitteinen- seuraavaksi pitäisi muurata pohjat väliseinärungoille. Pohjat täytyy muurata tulevan lattian korkuisiksi, koska nykymääräysten mukaan lattiarunkoa ei saa jättää muurauksen sisään. Kysyttiin, että onko vaikeakin toimenpide täysin tottumattomalle ja ikuna muuranneelle, mutta kuulemma ei oo kovin paha nakki, eli sit ruvetaan opettelemaan muurausta :). Äiti naureskeli puhelimessa, että kaikkea uutta te joudutte raksan takia opettelemaan.

Eli seurauksena tästä työjärjestyksen muuttamisesta on se, että katon kiinni saaminen ja siis lämmitys viivästyy jonkun verran... Ei tykkää! Oon niin kypsä siihen, kun joka päivä saa varpaat huurussa tuolla touhuta ja kevään tulosta ei oo tietoakaan. Nytkin Foreca näytti 10 pv:n ennustuksessa lähes joka päivälle LUNTA ja räntäpaskaa ja yötkin on vielä kylmiä... No, ens viikolla ehkä hiukan noustaan jo plussan puolelle päivällä, mutta siis hohhoijaa. Kaakaon kulutus tänä talvena on ollu huimaa! Tätä menoa rupeaa kaakaon "mausteet" loppumaan ennen kevättä. Täytynee tehdä keikka etelänaapuriin... :) Tuntuu kyllä jännältä ajatukselta, että meille aletaan tehdä väliseiniä, vaikkakin nyt vasta olkkaria ympäröivät, mutta silti...Jotain konkreettista edistystä siis, kunnolla näkyvää. Kyl me eilenkin teipattiin höyrynsulkumuoveja ja laitettiin iv-putkiin läpivientitiivisteitä, mut se tuntuu vähän sellaiselta nysväykseltä, vaikka tarpeellista onkin.

Tänään mennään mittailemaan väliseinien tarkat paikat, jotta muurausta vois jo ehkä perjantaina aloitella. Jännittää vähän, että miten me ne saadaan tismalleen oikein, mut kaipa se tästä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti