Meidän talo

perjantai 1. lokakuuta 2010

Rakennuslupa sisällä-yes!

Eilen illalla istuttiin perustussuunnittelijan kanssa palaveeraamassa ja meille tulee nyt sitten ihan sellainen normi-kantava laatta perustukseksi. Ei kuulemma aiheuta mitään ihme kommervenkkejä, koska talotoimitukseen ei kuulunut mitään perustusmateriaaleja. Eli säikähdyksellä päästiin- onneks! Perustussuunnittelija ottaa kuvien tekemisestä 1500-2000€, mitä muilla on tuo samainen homma kustantanu? Kuulostaa aika kalliilta, kun tarjoukset vaihteli 700€ ja 2000€ välillä. Ollaan silti mieheni kans sitä mieltä, että tämä kyseinen tyyppi tuli meille halvaksi, kun huomasi tuon väärän perustustavan. Ois ollu meinaan pitkä penni, jos kolmen vuoden päästä ois huomattu, että talon alla on järvi ja sitä ois pitänyt alkaa jotenkin selvittelemään.

Niinpä ruvettiin sitten keräämän kasaan sitä rakennuslupaa varten tarvittavaa nivaskaa ja saatiin se valmiiksi. Mies äsken viestittelikin, että nyt se on viety ja sitten vaan odotellaan, koska saa hakea kalliin kirjekuoren postista. Saa vaan nyt sit toivoa, että kaikki menee kerralla oikein, ettei tarvii sitä mitenkään täydentää tms... Pian pitäisi ruveta sitten hommiin jo tontillakin, että ehditään pohjat saamaan kuntoon ennen tammikuun talotoimitusta. Nyt on kuitenkin perjantai ja toistaiseksi nämä viikonloput on vielä tarkoitettu lepäämiseen ja akkujen lataamiseen, joten sitä olen ajatellut tehdäkin. Kaikille rakentaja-Raneille jaksamisia, kyllä ne rela-weekendit koittaa vielä teillekin! :)

1 kommentti:

  1. Noni, onnea! Iso virstanpylväs saavutettu, kun saa lupahakemuksen sisään:). Meillä perustussuunnittelu maksoi muistaakseni 1700. Että ihan linjassa tuo on.

    VastaaPoista