Meidän talo

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Paalukarttaa ja koulun penkin kulutusta

Nyt on sitten linjapukit paukutettu tontille, eli kaivuri saa vaan sitten alkaa hommiin. Paalukartta saatiin rakennesuunnittelijalta torstaina ja laitettiin heti menemään tarjouspyyntöjä eri paalutusfirmoille, paitsi sille yhdelle. Kaikki yhteistyökumppanimme talomyyjästä lähtien ovat varoitelleet meitä yhdestä paaluttajasta, joka helpottaa tätä arjen kovaa stressiä aina pienellä huikalla töitten välissä ja voitte sitten kuvitella, millaista työjälki on... Yhdellä työmaalla alettiin pitää paalutustarkastusta ja rakennustarkastaja oli tullut tontille ja varomattomasti ihan ykskaks nojannut yhteen paaluun ja humpsis, koko komeus oli kaatunut maahan. Paalutussyvyys piti olla 20m, mutta olikin 20cm, eli melkoisen tukeva pohja uudelle talolle, etten sanois...Paaluttaja oli ajettu vauhdilla pois tontilta ja sanottu, että raastuvassa tavataan, jos laskun tästä sähellyksestä lähetät. Eli on ihanaa, kun kanssaihmiset varoittavat tälläisistä ei-niin-luotettavista-työmiehistä! Monet menevät kuulemma siihen vipuun, koska on tosi halpa. No, me ei siihen vipuun mennä, vaan otetaan kunnolliset heput kunnon paaluilla meidän tontille, että homma tulee sit kunnolla tehtyä, eikä vaan sinnepäin. On toi paalutus kuitenkin silleen aika tärkeä juttu, että se talo ois siinä vielä 20 vuoden päästäkin, eikä jossain savilillin keskellä... :) Toivottiin yhteydenotoissa paalutusfirmaan nopeaa vastausta, jotta päästäisiin tosi toimiin, mutta ainakaan toistaiseksi mitään ei oo kuulunu :( Ollaan varmaan liian optimistisia kun luullaan, että sieltä näin nopeasti mitään tulis.

Eilinen päivä meni "koulun penkillä", kun osallistuimme PRKK:n järjestämään rakentajakouluun. Tilaisuus kesti yhdeksästä neljään ja oli kyllä tosi hyödyllinen kokemus tällaisille "tumpelo"-rakentajille. Ilmainenkin vielä kaiken lisäksi, ja saatiin jopa kahvit ihanan omenapiirakan kera, nam! Aamupäivä käytiin läpi meille jo tavallaan ihan triviaa asiaa, eli aloitus- ja suunnittelujuttuja, koska ne on jo tehty, mutta iltapäivällä käytiin läpi jo meille ajankohtaisempaa juttua, eli itse rakentamista. Kouluttaja näytti välillä tosi hyödyllisiä videoita, mm. perustamisesta, paaluttamisesta, muurauksesta, väliseinien tekemisestä jne... Eli tuntuu ainakin, että itselle oli hyötyä viettää tämä vapaapäivä tolla tavalla! Jäseneksikin olisi voinut liittyä, se olisi kustantanut 126€ ja sillä olisi saanut kaikenlaista materiaalia, mutta päätettiin nyt säästää, eikä liitytty. Näitä rahan reikiä tuntuu tulevan jo useampi per viikko, niin tuo oli nyt sellainen, mistä voitiin säästää. Mutta näitä rakentajakouluja järjestetään muuallakinpäin Suomea, joten rohkeasti vaan mukaan! Lisätietoa löytyy heidän sivuilta http://www.prkk.fi/content/fi/11501/1058/1058.html. Tuli itelle sellanen olo, et voi, kun ois jo kiva päästä tositoimiin!

Tiistaina on sitten kahden viikon valitusaika luvasta menossa umpeen ja kaivuri saa virallisesti mennä möyrimään tontille. Tiistai-aamuun ollaan sovittu myös aloituskokous, joten asiat nytkähtää taas piirun verran eteenpäin. Huomenna mennään käymään luultavasti takkafirmassa kattelemassa takkamalleja ja tänään vielä pitäisi vääntää keittiön järjestyksiä vähän. Perjantaina mulle soitti mies, joka tekee miedän ilmastointisuunnitelman, ja kyseli hiukan yksityiskohtaisemmin asioita. Hyvä tietää, että sekin homma etenee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti