Meidän talo

maanantai 25. lokakuuta 2010

Pieniä edistyksen askelia

Tänään tupsahti miehen sähköpostiin ensimmäinen paalutustarjous, kymmenen pistettä ja papukaijamerkki nopeasta toiminnasta!!! 20 paalua meille tarvitaan ja about 19m syviä ja tarjous oli 10 696€ ilman alv:ia. Ihan allright kuulostaa, koska kaikki on sanonut, että kyl siihen ainakin 15000€ saa varata. Eli jos tosta about pari donaa säästetään, niin hieno homma. Odotellaan kyl vielä muitakin tarjouksia, niin saadaan vähän vertailupohjaa.

Sähköfirmaankin mies oli ehtinyt soittaa ja sopia sähkön tuomisesta tontille ja menee vähän tiukille... Oli sanonut, että kyllä se kuukauden päivät vie, ennenkun ehtivät tulemaan. Toivottavasti ei kukaan tarvii sitä ennen mitään sähköä! Aika suolainen tuo sähkösopimuskin on, 2265€. Mitä muilla on kustantanut? Onko noissa paljon hajontaa, vai onko samoissa raameissa suunnilleen?

Eilen väännettiin tuota keittiösuunnitelmaa jos johonkin päin ja loppujen lopuksi tultiin lopputulokseen, että pidetään se sellaisena, kun se on nyt kuvissa. Ensin ajateltiin, että halutaan sinne korotettu astianpesukone, koska ei olla kumpikaan mitään lyhkäisiä, mutta sitten ruvettiin punnitsemaan sen ulkonäköhaittoja ja sitä, että sitten sen koneen kokoinen alue häviää työtasona. Eli kun meidän tämän hetkinen keittiö on tosi pieni, ruvettiin laskemaan kaappien määrää uudessa keittiössä ja se on jopa pienempi! Ei hyvä! Eli toiselle seinustalle ajateltiin jotain pitkää ja matalaa kaappia, siis vaikka yläkaappien syvyistä kaappia, josta osa olisi normi-ovilla ja osa lasiovilla. Lasiovet olisivat ihanat ja keveät, mutta pelkään, että siitä tulee suttuisen näköinen, jos lasikaapit on sit ihan täynnä tavaraa.

Nyt pitäis vielä löytää sähkömies, joka haluaisi ottaa harteilleen meidän tuvan ja autokatos-varaston sähköistämisen. Sähkösuunnitelma on jo tehty anopin työpaikalla, mutta ovat siellä niin ylityöllistettyjä, että eivät ehdi. No, täytyypä vähän kysellä! Hyvä, kun miehellä on vapaapäivä, niin hommat luistaa! Nimim. Mies hoitaa, vaimo ahkerana töissä (=blogissa). :)

1 kommentti:

  1. Meidän sähköliittymä maksoi 2041 e, jonka päälle tuli sitten parit kytkentä maksut (koska emme ottaneet ns. tonttikeskusta), mittaroinnit jne.

    VastaaPoista