Meidän talo

tiistai 27. syyskuuta 2011

Raksan kuulumisia

Viikonloppuna taas oltiin hommissa ja pihahommat saatiin jo aika hyvään malliin. Nyt on koko talo maalattu 2 kertaa sinisellä. Muutamia räystäslautoja on vielä valkoisella maalaamatta toiselle kertaa. Sokkeli on paria metriä vaille tasoitettu kokonaan. Sisällä ollaan taas villotettu seiniä ja levytetty. Sunnuntaina, kun mies maalasi pihalla, mä yritin epätoivon vimmalla kynsiä pois ikkunalaudoista maalarinteippiä, mitä alkukesästä laitetttiin suojaksi, ettei maalia menisi ikkunan pokiin. Maalarinteippi otti niin kovin kiinni, ettei millään saanu sitä irti ja nyt on kynnet rikki ja sormenpäät hellänä kynsimisestä, eikä siltikään vielä lähteny... Mrrr!!! Siten menin sisälle hommiin ja villotin makkarin ja vaatehuoneen seinän. Sitten kiipeilin makkarissa kattoripojen välissä ja laitoin sinne palat palovillaa, että tyhjä tila makkarin ja olohuoneen korotetun sisäkaton välissä ei jäisi "kaikukopaksi", vaan saataisiin hyvin äänieristetty makuuhuone. Meillehän on tulossa siihen palo-ovi, jossa on siihen soveltuvat karmit, niin koitetaan nyt tehdä huolella, niin saataisiin hiljainen nukkumapesä siitä meille. Me nukutaan korvatulpilla joka yö, niin osaatte kuvitella, että vie aikansa totutella nukkumaan ilman tulppia... No, toivottavasti onnistutaan ja päästään tulpista eroon!

Tänään raksalla kävi takkamestari viimeistelemässä takan ja on kyllä hieno! Viikon päästä saa kuulemma ruveta pilketulta virittelemään. Katsotaan, josko mies on ottanut kuvia, niin voisin teillekin vähän näyttää. Putkimieskin oli tänään onneksi hommissa, että homma etenee. Raksalla kävi myös kaksi tasoiteheppua katsomassa ja sanoivat, että kaikkien seinien tasoittaminen maksaa 2750€. Aika "suolaista", etten sanois... No, se on sellainen kuluerä, mikä on vaan sit pakko kestää... Meinataan kyl kysyä tarjous toiseltakin tekijältä. Käytiin viime viikolla kattomassa sitä muuttovalmista Jukkataloa ja ihasteltiin sen saunaa. Siellä oli paneelit ja lauteet tervaleppää. Kysyin, mitä maksais vaihtaa meidän kuusitarvikkeet tervaleppään ja meinasin persiilleni lentää, kun erotus olisi 1330€!!! Tsiisus! Eli ei todellakaan oteta...Kuusi saa kelvata meille! Kysellään jostain puutavaraliikkeistä vielä, mut jos noin paljon lisähintaa tulee, niin no thanks. Puheltiin sitäkin, että jos laittais vaan katon jostain hyvätuoksuisesta puusta, katotaan nyt sitten.

Jos nyt laittaisin muutaman kuvan.


Niin siis meilläkö pölyistä? Ehei, lunta vaan sataa sisällä :) Vessan seinät on valmiit lukuunottamatta toisen makkarin yhtä levyseinää.

Kodarin ja vaatehuoneen välinen seinä.

Makkarin ja vaatehuoneen villaröykkiö- hidasta puuhaa, kun on noin pieniä rungon välejä.

Vaatehuoneen kohdalla tällainen pieni sähköjohtosykkyrä, mikä menee keittiöön. Ylhäällä näette noita palovilla-äänieristyslevyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti