Meidän talo

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Stressi vähenee

Perjantaina työt jatkuivat tontilla. Olimme kumpikin töissä, mutta isä oli "vahtimassa" ja touhuamassa tontilla. Kaivurikuskin kanssa kävi lopulta niin, että firman isännän itse piti tulla kaivamaan tontillemme, mutta torstaina hän ilmoittikin, että hänen pitää lähteä toiselle työmaalle, jossa hänen työntekijänsä ei pärjää. Harmitus oli melko suuri, koska olimme hakeneet nimenomaan kokenutta kaivurikuskia. Isäntä itse kävi torstaina aamulla tontilla ja neuvoi kuskia. Aika rookie-osastoa tuo kuski tuntui olevan, mukava kaveri kaiken kaikkiaan, mutta enemmän olisi saanut tapahtua. Perjantaina sama juttu, tulin töistä suoraan tontille ja katsoin melkoista monttua ja ihan järkyttävän isoa kasaa multaa. Mursketta ajanut autoilija totesi kasan nähtyään, että hyvän näköistä multaa, kehotti myymään heille ja ostamaan huonompaa maata tilalle. Juu, ei myydä, siitäkin multakasasta on maksettu julmettu tukku kahisevaa ja ennen kaikkea se on MEIDÄN : D Humusta oli ennen savea n. 40 cm, enemmän kuin odotettiin, joten aikaakin meni enemmän. Mursketta on ajettu tontille 8 kasetillista, yhteensä n. 300 tn. Huh huh...

Kaiken lisäksi asemakuvaa ja paalukarttaa kuski ei ollut ilmeisesti kauheasti katsellut, koska terassin kohdalta ei oltu kaivettu tarpeeksi. Maata oli läjitetty terassin kohdalle ja muutaman kauhallisen jälkeen kuski totesi, että ei millään ehdi saamaan valmiiksi lauantaiksi, jolloin piti paalujen merkkaajan tulla tontille. No, soittelin kaivajan isännälle ja sovimme, että hän tulee itse maanantaina tekemään loppuun kaivuuhommat tältä erää. Samalla kaivetaan kaapelioja, jos vaikka saisimme keskiviikkona sähköt tontille. Mittauskeskus on tilattu ja kaapelia 50 m, jolla jatketaan tontille tulevaa kaapelia.

Otsikkoa on pakko vielä kommentoida sen verran, että stressi tosiaan väheni komeasti, kun tontilla tapahtui jotain konkreettista. Jospa hommat nyt alkaisivat rullata hieman rivakammin. Paalutus on viikolla 45, päivää ei ole vielä sovittu. Toivottavasti ei lauantaina, silloin lähdetään piknikille Ahvenanmaalle frendien kanssa. Alkuviikosta toimitetaan urakoitsijalle talon piirustuksia ja muuta materiaalia, jotta saa ruveta valmistelemaan perustuksia. Kyl kai se siit sit....

Monttu ja multakasoja

Kulmatolppa jykevästi saveen

300 tn mursketta

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan meidän kaivurikuskilta:). Isäntä ite oli maailman tehokkain, mutta työntekijä laiskin näkemäni työmies. Röökiä poltteli suurimman osan työajasta. Kerran jopa nukkui (ne unet maksaa meille 100 euroa tunti). No mutta, vanhoja juttuja. Kyllä se stressi helpottaa, kun alkaa tosissaan tapahtua. Sitten kun se juna lähtee, ei se raiteilta äkkiä heilahda. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Juu, tää meiän häiskä ei oo laiska, mutta sen verran kokematon, että on vielä hidas. Isäntä on nyt itse ollut puikoissa, joten hommat on edennyt ihan mukavasti!

    VastaaPoista