Meidän talo

maanantai 29. marraskuuta 2010

Pakkasta ja orastavaa paniikkia...

Juu, että sellasta keliä sitten tällä kertaa... Aamulla, kun lähdin töihin, pakkasta oli vaan -19,7c!!!  Ens viikolla piti pakkasen hiukan hellittää, mutta nyt kun kävin Forecan sivuilla, niin jopas oli taas pakkasasteita luvassa. Argh! Putkimies soitti eilen ja sanoi, että pitää nyt vähän odotella sitä maalämpöpumpun keruupiirin putkien kaivamista, kun on näin kylmä... No, niinpä tietysti. Perustusten valamisesta ei oo toivoakaan tällä kelillä, eli tällä hetkellä nyt vaan mennään tyhjäkäynnillä ja toivotaan, että pakkanen hellittäis, edes siksi aikaa, et saatais valut tehtyä ja kuivamaan. Perustusten tekijä tulee sentään käymään tontilla, että voidaan ees vähän suunnitella, tai mitäs mä suunnittelen, kun täällä töissä olen ;). No, muut suunnitelkoot sit munkin puolesta! Mikähän se raja on, et voi valaa?

4 kommenttia:

 1. Mitähän se raja oli, että valmisbetonia toimittavat, olikos 20 astetta miinuksella vai enemmän. Löytyy tehtaiden/betoniasemien toimitusehdoista. Oikein kylmällä tuovat lämmitettyä pakkasbetonia, ja perustuksiin voi valaa mukaan lämmitysvastukset, jotka pitävät anturoita riittävän lämpiminä (etenkin jos ulkopuolelta ja päältä vielä huolehtii eristyksistä).

  Meillä ehdittiin anturat tehdä hyvissä ajoin, alakerran seinien muuraus jäi vähän kesken kun nää pakkaset yllätti... Noita aukkojen ylityksiä ei oikein pystynyt kuvittelemaan valettaviksi -20 asteen pakkasissa. Jospa tämä tästä vielä lauhtuu... Tai sitten ei. En vielä ensi viikon sääennusteita ole käynyt katselemassa, en viitsi masentaa itseäni. Vielä.

  VastaaPoista
 2. Pakkanen on kyllä pirullinen, sotkee aika monen suunnitelmat. Kun eihän kukaan niitä pakkasia vielä tähän marras-joulukuulle odottanut. Mutta nyt ainakin täällä meillä on hellittänyt:).

  VastaaPoista
 3. Onneksi pakkaset ovat hellittäneet. Meille rajaksi sanottiin -15 astetta.

  VastaaPoista
 4. Juu, nyt on ihan kivaa keliä. Ens viikoksi on vaan taas luvattu sellasia lämpötiloja, et hirvittää...

  VastaaPoista