Meidän talo

tiistai 16. marraskuuta 2010

Paalutus ohi ja tuloksena iso lasku-huh!

Juu, niinkun viime postauksessa sanoin, niin paalutus hoidettiin silloin. Meille tuli 20 paalua, joista 12 oli paksumpaa mallia ja 8 ohuempaa (ohuemmat tuli siis kuistin ja terassin alle). Maaperätutkimukseen mukaan paalutussyvyys olisi siinä 18 -20m, mutta kyllä se niin meni, että matalin paalu oli 19,60m ja syvin 23,50m- jaiks! Eipä siinä muuten mitään, mutta kun tuo metrihinta ei oo mitenkään kauheen edukas... No, pojat selvisi hommasta kahdestaan päivässä ja paalutarkkeiden tekijäkin tuli seuraavana päivänä (siis se heppu, joka tarkisti, että paalut on menneet edes sinnepäin, mihin perustussuunnittelija ne on tarkoittanu).

Ei ne ihan paikallaan olleet, mutta tarpeeksi tarkasti kuitenkin ja sitten heti laitettiin meilillä tämä dokumentti perustussuunnittelijalle, jotta hän voi sitten ottaa nämä heitot huomioon viimeistellessään meidän perustuskuvia. Kaivurikuski oli luvannut tilata tarvittavat tavarat Absolta viemäri- ja sadevesiputkitöitä varten ja ilmeisesti tekee sen tänään. Alunperin oli puhe, että hän tulisi jo tänään hommiin, mutta ei vielä ehdikään, eli nyt sit taas venaillaan... Ens viikolla alkaa jo maalämpökeruupiirien kaivuu, joten sitä ennen ois hyvä olla noi putkihärpäkkeet asennettuna.

Käytiin viikonlopulla tontilla ja ajettiin auto "autokatokseen" ( siis lue= tasoiteltuun, sorastettuun autokatoksen paikkaan). Tontti näytti jo siltä, että siihen saattaa olla joskus tulossa joku talo tai sellainen, eli ihan kiva oli käydä siellä kurkistelemassa. Itse kun en ole ehtinyt siellä pahemmin käydä niin voi sanoa, että viikossa on tapahtunut paljon ja se on mahtava juttu! Laskukin sieltä tuli jo- ainoastaan 14231€, hupsista heijaa! Nyt on pakko sit mennä pankin tätiä jututtaan, et josko nyt sit vois vähän jo lainaa nostaa, kun tähän asti on pärjätty sitkuttelemalla ilman... Eli kallis pieti oli, mut eipä nyt nutju meidän talo tai terassi ainakaan niin mihinkään!


Siinä ois saveen upotettavaa putkea ja paljo!


Paalutuskone sinällään ei ole mikään kamalan iso ja niin meni paalut saveen kun kuuma veitsi voihin, ainakin alkupätkät.


6 kommenttia:

 1. Tsemppiä rakennusprojektiin! Me rakennamme parhaillaan Jukkatalojen Miljöötä :).

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Aiotko sinä pitää blogia teidän rakentamisesta? Ois kiva seurata!

  VastaaPoista
 3. Pikku yllärilaskut on aina mukavia:). Meillä kanssa perustukset meni todélla paljon yli budjetin.

  VastaaPoista
 4. Niinpä. No, me kyllä tiedettiin odottaa tuon kokoista laskua, mutta aina nuo summat silti yllättää. Kun täs aikaisemmassa elämässä ei oo koskaan näkyny tuon kokoisia laskuja, niin hiukan hirvittää :) Me oltiin ajateltu, et tohon paaluttamiseen menee 15000€, eli ollaan jopa 770€ viäl voiton puolella.Hyvä niin!

  VastaaPoista
 5. Hupsis, olipa vaan paaluilla hintaa! :O Meille lyötiin betonipaalut, säästettiin 30-40% siitä mihin oltiin teräspaalujen kanssa varauduttu.

  VastaaPoista
 6. Hienoa että paalutus sujui. Menikö teillä kaikki kokonaisuudessaan suunnitelmien mukaisesti? Meidän naapuri juuri kertoi, että heillä alkaa suurempi rakennusurakka, ilmeisesti nyt on teräsrakenteet yritykselle etsinnässä. Käsittääkseni kyse on siis hänen yrityksen uuden tilan rakentamisesta.

  VastaaPoista