Meidän talo

torstai 23. syyskuuta 2010

Rakennuslupabyrokratiaa...

Huh hei ja hoh hoijaa... Aloitettiin eilen tämä ihana (?) rakennuslupien hakurumba ja täytyy sanoa, et kyllä on ajatukset niin solmussa, et ei tosikaan... Talomyyjä oli sanonut, että häneltä menee about pari tuntia kaikkien lupapapereitten täyttämiseen, niin osaatte sit kuvitella tällaisten noviisien käyttämää aikaa, kun ei oo kauheesti käsitystä, et mitä mihinkin pitäis laittaa... Mä oon henkilökohtaisesti ihan solmussa näitten kaikkien käsitteiden kanssa; on rakennussuunnittelijaa, rakennesuunnittelijaa, rakennustyön johtavaa valvojaa, vastaavaa mestaria, pääsuunnittelijaa jne... Tyttelin päässä kuuluu vaan surinaa, kun joku näistä pitäis tietää :) Huomattiin, että papereihin pitäis saada myös kvv-vastaavan nimi ja eihän meillä vielä sellasta ees oo. Ollaan pyydetty tarjouksia eri firmoista kyllä, mutta vielä ei oo niitä saatu. Ois kiva saada ne ensin, ennenkun mitään päätöksiä tehdään.

Me ollaan siis päädytty siihen, että lämmitysmuodoksi tulee maalämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä. Maalämpö on iso investointi, mutta reippaasti alhaisemmat käyttökustannukset kyllä houkuttaa (siis sähkölämmitykseen verrattuna). Ollaan pyydetty tarjouksia maalämmöstä eri paikoista ja hintahaitari vaihtelee 10500€ ja 12500€ välillä firmasta ja lämmönottopaikasta riippuen. Ei oikein vielä tiedetä, et otetaanko lämpö maakeruupiirin kautta vai lämpökaivosta. Keruupiiri on halvempi, mutta se askarruttaa, et jos ne putket siellä maassa aiheuttaa kovasti ongelmia esim. puitten ja pensaitten istutukseen. Keruupiirin kautta sitten taas ei ole mahdollista saada jähdytystä taloon, mikä jotenkin helteisen viime kesän jälkeen houkuttaa aika paljon. Mielipiteet asiasta vaihtelee aika paljon, joku sitten taas sanoi, et ei lämpökaivonkaan kautta mitään kunnon jäähdytystä saa, et pitäis olla joku erillinen laite. Mene ja tiedä, pitää todella harkita tarkkaan, jos sitä varten joutuu ostamaan jonkun tyyriin laitteen vielä... Pyydettiin siis tarjouksia siitä lattialämmityksestä tuohon samaan nippuun, niin katotaan sitten kuka vetää pisimmän korren.

Eilen illalla yritin metsästää tulevien naapureitten puhelinnumeroita- turhaan! Neljästä naapurista sain yhden numeron selville ja eihän hän sit tietty vastannu, kun rinkauttelin. No, mennään tänään viemään Jukkatalon kyltti tontille ja mennään samalla pimputtelemaan ovikelloja, että saatais vilauttaa noita meidän piirustuksia heille ja saatais puumerkit sen merkiksi lupahakemukseen. Toivottavasti ovat kotona! Juu, kaipa mä voisin teillekin näyttää noita piirustuksia. Antaa vähän paremman käsityksen noista sisätiloista, kun ne näkyy oikein, eikä Jukkatalon tekemän pohjan perusteella. Eli sisäkuvat ja julkisivu ja tallista luonnostelma...

Kuvien laatu ei ole kauhean kaksinen, kun jouduin aika paljon kikkailemaan, että sain ne tähän näkyviin, mutta älkää välittäkö siitä, toivon, että saatte idean kuitenkin näistä selville! Tallikin on vinksahtanu vähän vinoon ;) Eilen käytiin pikavisiitillä Domuskeittiöissä kattelemassa, koska meidän taloomme kuuluu Domuksen kalusteet. Ihan kivalta näytti ja olemme jo vähän suunnitelleetkin, että miltä se voisi näyttää, mutta aika alkutekijöissä ollaan vielä sen suhteen.

Meillä on nyt sitten jo kaivurikuskikin! Eilen soitettiin suositellulle tyypille ja hän lupasi tulla hommat hoitamaan. Yes! Yksi murhe ja hoidettava asia vähemmän! On muuten aika hassua minusta se, että hän sanoi, että pinta-humusmaa poistetaan rakennusten ja piha-alueen kohdalta, eikä suinkaan koko tontilta... Siis kun nyt siellä kasvaa sen seittemän sorttia rikkaruohoa, niin miten me sit saadaan se nurmikon alustaksi, jos ei sitä röhnäkerrosta oteta pois...? Ois kuitenkin mukavaa, ettei siellä kasvais heti nurmikon siementen seassa kaiken maailman Koiranputkea. Onks kellään hyviä vinkkejä, miten voitais varmistaa, ettei näin käy?

3 kommenttia:

 1. Hieno terassi teille tulossa!

  Juu, on muutamankin kerran saanut hiuksia repiä näiden lupapapereiden kanssa. Se kvv-vastaava tuli mulle ihan yllätyksenä, kai siitä olisi jossain ollut mainintakin, jos olisin jaksanut lukea ne viisisenttisen pinon kaikki paperit.
  Ja mä sentään tykkään täytellä lomakkeita!

  Meillä rakennuslupahakemuksen täyttö meni ihan sujuvasti, ja sen hakemuksen jättö kuntaan sujui vähän liiankin helposti, kun jouduin jälkikäteen hakemaan sieltä vielä papereita kopioitavaksi, kun en ollut tajunnut ottaa kaikista kopiota etukäteen - luulin nimittäin, että joudun täydentämään hakemusta useampaan kertaan. No ei tarvinnut.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa NIIN tutulta. Ei siitä ole montaa kuukautta, kun samojan asioiden kanssa pähkäiltiin. Jos yhtään lohduttaa, niin puolen vuoden päästä ootte näissä paljon viisaampia:). (Joo, sitä just, kun NYT sen tiedon tarvis:). Just tosta kirjottelin blogiin... Tosi halpa toi teidän mestari, pääkaupunkiseudulla ne on meidän ja kaverin kokemuksen pohjalta 5000 € + matkat.

  VastaaPoista
 3. Joo, kyllä taas eilisilta meni ton pähkäilyn merkeissä... Laitettiin talomyyjälle kauhee liuta kyssäreitä. Juu, ollaan tultu lopputulokseen, et toi meidän mestari on tosi halpa! Mut silti hän on kuulemma tosi pätevä ja kokenut ja kaupungin suosittelema, eli se on sit vaan meidän onni! Kerran näinkin; tuntuu, että rahaa manaa ihan hirveesti sinne sun tnne, eli tää on kyllä positiivista, että jotain saadaan halvalla!

  VastaaPoista