Meidän talo

tiistai 21. syyskuuta 2010

Kuvat tuli eilen! Puuttui ainoastaan se cd-levy, missä ois ne samat kuvat dwg-muodossa, mitä kuulemma sähkärit, lvi-suunnittelijat ja sen sellaiset tarttee. Kuvia oli aikamoinen nippu, mut niistä menee heti kolme kappaletta rakennuslupaa varten. Löydettiin autokatos/varaston piirtäjäkin ja kuvat on nyt siellä hyvää vauhtia valmistumassa...Mietittiin sitä seinien avoimuutta/kiinni olemista ja piirtäjä sanoi, et hänen mielestä kannattaa laittaa kunnon seinät, jos vaikka joskus haluaisi muuttaa katoksen talliksi. Kiinteät seinät kuulemma syö rakennusoikeutta tontilta, mutta meitä se ei haittaa, kun sitä on yhteensä 500 m2 ja talo vie vaan 147m2.

Eilen soitettiin yhdelle maanrakennusexpertille, mut valitettavasti heppu oli niin kiireinen, ettei ehdi meidän tonttia kaivelemaan... Nyt sitten vaan kysellään muitten, luotettavien tyyppien yhteystietoja, niin saatais aloitettua tuo villiniityn mylläys. Silloin, kun oltiin allekirjoittamassa noita tontinostopapereita, niin ihmeteltiin sitä, kun tuolla tontilla ei ole mainittu olevan mitään nimeä. Me kun haluttais, että meidän maapläntillä ois muukin nimi, kun numerosarja. No, ei kun asiaa selvittämään maanmittaustoimistosta. He siellä kovin väitti, että kyllä sillä tontilla nimi on ja jos sen haluaa muuttaa, niin se maksaa 75€. Ei oikein uskota, kun missään kartassa ei nimeä näy (kaikilla naapuritonteilla, joilla nimi on, se näkyy kartassa). Eli nyt sit pohditaan, et jos se nimi pitää sit muuttaa, niin kerran se kirpasee...

Pitäis varmaan tutustua paremmin noihin rakennusluvan hakupapruihin, kun ne pitäis pian toimittaakin. Ensin vaan pitäis ottaa yhteyttä noihin tuleviin naapureihin, että voitais näyttää nuo meidän kuvat ja hyväksyttää ne. Eli sitten alkaa se mahdoton paperirumba... Täytyy varmaan vilauttaa niitä luvan liitteitä tolle talomyyjälle, että varmasti kaikki tarvittava on mukana, ettei luvan saanti ainakaan sen takia viivästy.

2 kommenttia:

  1. Tonttien nimistä kommentti. Kun meidän tontille tehtiin lohkomista maanmittaustoimistossa niin silloin kysyttiin että minkä nimen haluamme antaa tontille. Sai valita ihan itse ja ei maksanut tuon toimenpiteen yhteydessä lisää. Samalla kertaa lohkotiin 6 muuta tonttia ja vain kahdelle muulle olivat omistajat ilmoittaneet nimet. Neljä tonttia jäi ilman nimeä ja niillä oli vain numerokoodi. Eli voi se olla mahdollista että teidän tontilla ei ole nimeä vielä :)

    VastaaPoista
  2. Toivotaan näin, niin säästettäis se 75€! Eipä se maailmaa kaada täs konkurssis, mut säästö se on pienikin säästö ;)

    VastaaPoista