Meidän talo

lauantai 4. syyskuuta 2010

Raapustelu alkaa...

Hei kaikki rakentamisprojekteista kiinnostuneet ihmiset! Ollaan aloitettu oman kodin rakennusprojektia ja ajateltiin, että olisi mukavaa ja hyödyllistä kirjoittaa tällaista blogia, niin kaikki rakentamisesta kiinnostuneet ihmiset saisivat tietoa ja myöskin vertailupohjaa hinnoille ja tietysti myös rakentamiskokemuksille. Aiomme hoitaa kirjoittelun yhdeää mieheni kanssa, jotta siitä ei kummallekaan tuu mitään raskasta kivirekeä. :) Oman kodin rakentaminen on ollut haaveissa jo kauan, mutta nyt tammikuussa 2010 toden teolla aloimme puhua siitä, että ehkä pikku hiljaa olisi aika ruveta etsimään sopivaa tonttia. Ensimmäinen konkreettinen tekomme oli se, että menimme Rakennusmessuille helmikuussa ja kartoitimme Varsinais-Suomen tonttitarjontaa. Huomasimme heti, että hintahaarukka on aika leveä, vaihdellen 3€:sta aina johonkin 70€ asti neliöltä. Kumpikaan meistä ei ole syntynyt kultalusikka suussa, joten jouduimme keskittymään näihin huokeampiin tontteihin.

Tästä alkoi armoton tontin metsästysrumba ja ajelu ympäri Varsinais-Suomea sopivia tontin paikkoja katsellessa. Turku, Raisio, Lieto, Naantali, Rusko ja Kaarina jäivät heti vertailun ulkopuolelle hintojensa vuoksi ja niinpä suuntaisimme automme lähinnä akselille Parainen, Paimio, Sauvo. Viimeksi mainittu kuitenkin tuntui olevan liian kaukana Turusta ja liian maalla meille, koska tuntui, että palvelujen määrä Sauvon keskustassa ei ollut kovin laaja. Uskon, että mökkihöperyys olisi voinut iskeä ainakin meikäläiseen. Paraisilla oli kivoja tontteja ja meren läheisyys houkutti kyllä kovasti, mutta sitten kuitenkin hinnat olivat vielä liian kovat. Niinpä aloimme tutustua tarkemmin Paimion tonttitarjontaan, koska moottoritietä pitkin huristaa Turkuun about 20 minuutissa, eli välimatkakaan ei tunnu liian pahalta.

Saaren alueella oli tarjolla monta mielenkiintoista (ja mukavan hintaista) tonttia, joita kävimme useasti katsomassakin. Tontit olivat tuolloin vielä täynnä pitkiä mäntyjä ja tiet olivat rakentamatta, ja paksu lumivaippa täytti maan niin, että maaperästä oli vaikea mitään nähdä. Otimme yhteyttä Paimion kaupunkiin ja saimme lisätietoa tonteista ja maaliskuussa saimme kuulla, että voisi olla mahdollista, että jo edellisenä vuonna varattuja tontteja vapautuisi takaisin myyntiin ja että niistä yksi sijaitsi lähellä keskustaa. No, odotimme kuin kuuta nousevaa tietoa tästä tontista ja niinhän siinä kävi, että ei se mitään vapautunut, mutta meidän onneksemme kävi niin, että sen tontin viereinen tontti vapautuisi ja saisimme varata sen, kunhan heti tulisimme käymään kaupungintalolla. Ei muuta, kun kesken työpäivän mies kiireesti viemään varausmaksua tontista ja hip hei, se oli sitten varattu meille! Hyvä alku...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti