Meidän talo

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen aika vilahti taas ohi vauhdilla ja arki on taas alkanut... Käytiin vähän risteilemässä pääsiäisenä, eli ei ihan koko aikaa sentään raksailtu. Nyt on kyllä parin viikon aikana tullut sentään aika paljon edistystä raksalla, joten silleen on hyvä fiilis. Kodinhoitohuoneen kaikki kaapinrungot on paikallaan ja saunaa on taas laitettu eteenpäin. Viime viikolla vedettiin koolausten ja villojen päälle alumiinipaperi ja se teipattiin kiinni viikonloppuna. On muuten aika lailla eroa noissa alumiiniteippien hinnoissa; mä ostin joskus talvella rullan K-raudasta ja se maksoi muistaakseni yli 15€, ja nyt mies osti vielä varoiksi toisen rullan ja tällä kertaa Biltemasta ja se maksoi alta 4€!!!

Toissapäivänä tehtiin sitten koolaukset paneelia varten alumiinipaperin päälle ja mällättiin jo pari paneeliakin paikoilleen. Enempää ei voinutkaan laittaa, koska meilä ei ollut oikeanlaisia nauloja. Viimeistelynaulaimessa oli 38mm pitkiä nauloja ja ne tulisivat auttamattomasti koolauksesta läpi ja rikkoisivat alumiinipaperin. Niin huolellisesti sen teippasin, että ei kiitos. Niinpä tänään mies kipaisee rautakauppaan ja ostaa 30mm pitkiä, niin sitten ei tule reikiä. Miehet puuhalivat tuon saunan kimpussa ja minä mietin, että mitäs sitten tekisin, kun kädet eivät oikein kestä mitään kovin rankkaa. Niinpä sit tasoitin ja kittasin pari seinän paikkaa, jotka ovat vähän saaneet "osumia", ja vaativat siis uusintamaalauksen. Sitten kiinnitelin ikkunoihin nuo avauskahvat. Vähän valmiimman näköistä siltä osinkin.

Putkimies on kans käynyt hommissa ja laittanut jo pyttyyn jonkun vaadittavan vesijohdonkin. Kodinhoitohuoneesta menee putki ulos, eli terassilta saadaan sitten letkulla vettä niin halutessamme. Pesuhuoneeseen on saatu katto tehtyä myös, laatu on vähän niin ja näin, oksan paikkoja on ihan kamalasti. Malerin tavaraa on ja kuulemma tosi valkaamalla sai ottaa paneelit, jotta oli ehjää. Saunaan on tulossa samaa paneelia ja ollaan mietitty,että ehkä sävytetään se kuitenkin jollain, sillä tuo kusipaneeli on tosi vaaleeta ja jos siinä on noin paljon oksan paikkoja, niin ei oo hieno... No, katellaan, mitä tehdään... Listoista ollaan pyydetty tarjouksia, mutta tarjonta on niin kirjavaa, että on vaikea verrata. Monet myy Listatalon listoja, toiset Malerin, yhdet Celloa jne... Tässä vähän kuvapäivitystä pääsiäisen seudulta...Kodarin kaapistojen rungot ovat kaikki paikallaan.

Ulkohanan paikka terassilla.

Pesuhuoneen katto


Pesuhuonetta ja "avaruussauna" :)

Saunan koolingit ja pari paneelia jo paikallaan. Kuituvalojen piuhat roikkuvat katosta.

1 kommentti:

  1. Teillä on jo niin valmiin oloista...
    Vähän kateellisena katselen, meillä ollaan vielä niin kaukana valmiista.

    VastaaPoista