Meidän talo

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Hyvä viikonloppu...

Oltiin raksalla eilen ja toissapäivänä hommissa ja saatiin ihan mukavasti taas edistystä aikaiseksi. On jäänyt blogi päivittämätä, koska on ollut niin haipakkaa töissä, etten ole ehtinyt kuvia ladata ja sit se kameran piuha on aina jäänyt töihin, etten ole voinut sitä kotonakaan tehdä... No, laitan tähän päivitykseen sitten vähän lisää kuvia. Laatoittaja oli töissä molemmat päivät ja heti tuli reippaasti näkyvää jälkeä. Sauna, pesuhuone, ja kodinhoitohuone on saanut jo laatat lattialleen. Näyttää niin kivalta, kun tulee valmista! Tänään kuulemma aloittelevat jo saumausta... Pesuhuoneessa on vielä pätkä seinää laatoittamatta, mutta kaipa sekin sit siitä.

Miehet askartelivat eilen smyygejä ikkunoiden pieliin ja sekös on hidasta hommaa... Kun halutaan, että ne istuu prikulleen, eikä oo pienintäkään rakoa edelliseen, niin silloin se on sitä sahataan, kokeillaan, sahataan, kokeillaan, sahataan, kokeillaan, sahataan, hiotaan ja sit liimataan ja tähän tyyliin... Hidasta on, mutta on kyl sit viimesen päälle laitettukin! Kolme ikkunaa on nyt kokonaan smyygitetty.

Minä tasoitin pikku eteisen seinät ja hioin ne sit sen jälkeen. Juu, kyllähän ne tasoitettiin silloin jo aikaisemmin, mutta työn tuoksinassa seinät ovat saaneet kyllä iskuja sen verran, että piti taas vähän laittaa pakkelia... No,k sitten imurilla hiontapöly pois jaa maalitela käteen. Vedin sen samalla Mulperi-sävyllä kun keittiön ja olkkarinkin. Eilen ennen raksalle menoa käytiin Bauhausissa ja ostettiin sisustuskiveä, mitä laitetaan saunaan kiukaan molemmille puolille. Yleensä nuo kivet on sikakalliita (about 80-90€/neliö), mut nyt löydettiin vähän halvemmalla kivan näköistä. Nyt maksoi 49,90€/neliö ja menekki oli vähän yli 4 neliöö ja on aitoa kiveä. Laatoittajamme varoitteli, että älkää vaan ostako mitään massasta tehtyä kivijäljitelmää, koska se ei kiukaan takana kestä. Niinpä sit ostettiin aitoa kiveä.

Sellainen "kokonaisuus" on nyt myös saatu valmiiksi kun kattojen panelointi. Kosteat tilat ovat tietysti vielä laittamatta, mutta nämä seinät, mihin tulee valkovahattua kuusipaneelia, ovat kaikki valmiit. Yes, check! Nyt ollaan sellaisessa mielentilassa, että kaivataan jo niin kovin tuota valmista pintaa... Tänään sitä tulee taas lisää, kun ystävämme rientää taas apuun tapetointiavuksi. Laittavat makkarin tehosteseinän paikoilleen ja jos ehtivät, niin aloittavat kirjastoa. Vau! Iso kiitos apureille! Appiukkokin on taas koko viikonlopun häärännyt meidän apuna ja taas on siellä nyt, kiitos ja iso hali! Kevät on tullut ja avattiin grillikausi! Naapurit katsoivat ihmeissään, kun me seistiin pihalla kamalassa sumussa lauantaina ja grillattiin makkaraa! No, kaljat pysyivät hyvin kylmässä, kun ne laitto lumihankeen pystyyn...Eilen olikin sitten jo huomattavasti mukavampi grilli-ilma...Nyt laitan tähän niitä lupaamiani kuvia...

Yks makkari, mis on valmiit seinäpinnat. Päätyseinässä Gardenia-sävyinen maali, mikä on aavistuksen verran kellertävä verrattuna lumenvalkoiseen pohjamaalliin.

Kylppärin seinää, nyt on jo kyllä tämä seinä kokonaan laatoitettu, lukuunottamatta alaosaa.

Kylppärin käsienpesualtaan korotusvalu. Laatoittaja sanoi, että sellainen täytyy ehdottomasti tehdä, koska muuten putket heiluessaan voivat rikkoa vedeneristeen. Ammattimies on ammattimies, eihän me tuollaista(kaan) ois tiedetty...

Saunan seinän alaosa. Seinää kierttä kahdeksaan osaan sahatut Siporex-harkot, jotka mahdollistavat lattialaatoituksen nostamisen yhden kaakelin verran ylöspäin. Alimmainen seinäpaneeli tulee tuon kaakelin päälle jotta valuva vesi menee kaakelin päälle, eikä sinne, mihin se ei saa mennä.

Kevät on tullut!!!

Piedra sisustuskivi Bauhausista. Tässä näyttää aika vaalealta. Laitetaan paikalleen ja katsotaan, pitääkö käsitellä sellaisella aineella, joka tekee siitä vähän tummemman...

Eilinen näkymä valmiilta lattialta.

Lähempänä pintaa... Salama vääristää vaan värin aika hailukaksi...

Makkarin tehosteseinä :)

2 kommenttia:

  1. Tuntuu varmaan mahtavalta saada valmista pintaa! Aikas magee teidän makkari:). Ja se kukkatapetti on ihana:).

    VastaaPoista
  2. Joo, kyl se motivoi! Eiks ookin magee? Ei oo ainakaan muilla tollasta! ;) Valitettavasti se kyl on jo mennyttä aikaa, tai no, siis oikeestaan ihan kiva, et sekin on jo edistyny... Yritän saada uusia kuvia tänne pian.

    VastaaPoista