Meidän talo

tiistai 4. lokakuuta 2011

Ja tänään syttyy...

Tänään saadaan sytyttää takkaan ensimmäinen, pikkuinen tikkutuli. Kivaa! Lämmöntarve sisällä onkin jo suuri, sillä eilenkin oli vaan +13 astetta. Kun touhuaa koko ajan, on lämmin, mutta kun pysähtyy hetkeksi, niin on jo viileää, puhumattakaan kovasta kosteudesta. Mestari kävi eilen mittaamassa lattialaatan kosteutta ja niinhän se vaan perskule on, että lattia ei ole vielä tarpeeksi kuiva vesieristyksille. Valu oli 4 kk sitten, mutta kostea kesä ei kuivata laattaa nopeasti. Onneksi tämä kerrottiin minulle jo aiemmin ja oletinkin, että vielä saadaan odottaa. Mieheni ei sen sijaan uskonut, että enää kosteutta löytyisi ja hän oli ihmeissään mitatuista kosteusprosenteista. Saunassa kosteusprosentti oli 90% ja teknisessä tilassa 86%. Tänään aletaan lämmittää takkaa ja mahdollisesti vuokrataan kosteudenpoistaja vähäksi aikaa, niin eiköhän homma ala pelittää. Tilanne on silleen vähän kimurantti, että lattialämmitystä ei saa päälle lattiaa kuivattamaan, kun ei ole vielä pumppua. Pumppua ei voi tekniseen tilaan tuoda ennenkuin lattia on vesieristetty. Vesieristystä ei saa laittaa, ennenkun lattia on kuiva. Eli nyt vaan ootellaan.

Paljon ollaan saatu muutenkin jo aikaiseksi, kuvia vaan ei vielä oo. Yritän muistaa tänään ottaa. Edistyksistä ja tasoitustarjouksista lisää huomenna, ja siis niitä kuvia...

1 kommentti:

  1. Voi tuska, muistan tuon epätoivoisen odotuksen, että kuivu, kuivu, kuivu... Meillä oli vielä niin, että siihen pintaan laitettiin sellainen kalvo, joka esti liian aikaisen kuivumisen ja suojasi sateelta (meillä lattia valettiin ennen taloa). Ja sitten kukaan ei viitsinyt mainita, että ko. kalvo pitää sitten hioa pois, jotta lattia sitten myöhemmin kuivuu... Se hidasti kuivumista aika lailla, ennen kuin kuultiin siitä. Mies hioi lattian saman tien. Ja kuivuhan se lopulta:).

    VastaaPoista