Meidän talo

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Kesäloma ohi...

Sorry, että on kulunut niin kovin kauan viimeisestä tilannepäivityksestä, mutta nyt on ollut sellaista haipakkaa, etten oo ehtinyt/jaksanut päivityksiä kirjottaa! Loma on tosiaan lusittu ja ihan kevyesti ois voinu vielä lomailla, koska fyysisesti ainakaan loma ei ollut millään lailla rentouttava. Toisaalta sitten taas on sanottava, että tämän rankan uurastuksen ansiosta meillä on nyt sitten aika lailla saatu edistystä talolla tehtyä loman aikana. Eilen käytiin hakemassa raivaussaha appiukolta lainaan ja mies on tänään vedellyt tontillamme rehottavaa viidakkoa matalaksi, niin ei tarvii niin paljon hävetä naapureita, kun on niin karseen näköstä.

Meillä on tänään myös ollut takan tekijä talolla. Hän sai takan muuten valmiiksi, mutta piipun elementeistä oli kuulemma puuttunut pätkä, eli piippu jäi vielä tänään laittamatta. Muurari oli myöskin sanonut, että viimeistelytyöt kannattaa jättää vähän myöhäisempään ajankohtaan, että takan pintaan tulevia kaakeleita ei tarvii niin kovasti varjella. Mikäs siinä, nyt kun ei lämmittääkään tarvitse.

Viime perjantaina pidimme talolla maalaustalkoot, joissa appivanhempani ja kälyni tulivat suteineen jeesaamaan väritysurakassa. Kiitos avusta! Oli mielenkiintoista olla pihalla maalaamassa 11h, kun lämpötila oli 32c!!! Paarmat myös kiusasivat aivan kamalasti ja nyt on sääret siinä kuosissa, että ei paljon viitsisi shortseja tai edes capreja pitää... Me nyt sitten päädyttiin siihen erittäin vaaleansiniseen väriin, koodiltaan NCS S1010 R80B. Maalitietoutta sen verran, että nuo NCS-kartan värit ovat sävyjä, joita erilaiset tietokoneohjelmat käyttää, ja näillä sävyillä voi siis sävyttää myös erilaisia maaleja. Eli kun Omatalolla oli esitteessä sellainen kuva, josta me tykättiin ihan kamalasti, niin kysyin K-raudasta, että millä maalilla kyseinen talo on maalattu. Vastaus oli, että kyseinen kuva on ihan virtuaalikuva ja siinä käytettyä sävy on tuo edellä mainittu. No, mä kysyin tietty, että saako sillä tiedolla sävytettyä maalia. Vastaus oli, että totta kai. Eli aina oppii uutta- en mä tiennyt edes ennen,että on olemassa jotain NCS-värikoodeja!

Viime viikolla pyörähdettiin Pohjanmaalla sukuloimassa, ja samman reissuun yhdistettiin keikka Kokkolaan asuntomessuille. Käynti oli kiva ja oli siellä ihan meille tavallisille pulliaisillekin suunnattuja taloja. Osa taloja oli ns. ökytaloja joissa oli viimeisen päälle kamala designsisustus, jota en ikinä omaan talooni haluais, mutta osassa oli ihan kaunista ja kotoisaa. Yleinen trendi esim. sauna- ja kylppäritiloissa oli se, että laatat olivat tosi tumman harmaita tai jopa mustia. Voin laittaa illalla vaikka kuvia sieltä, ainakin muutamia... Samalla reissulla käytiin Kodin Terrassa ja ostettiin 4x 9l talomaalitörpäkköä, sekä Oras Vienda-hana wc:seen.

On tapahtunut niin kovin paljon, että yritän muistaa kertoa oleellisimmista asioista. Illalla laitan vähän kuvia teille, niin näette, mitä ollaan touhuttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti