Meidän talo

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Maakasat siliäks, mars mars

Tänään oli kuuma ja työntäyteinen päivä raksalla!  Aurinko helotti pilvettömältä taivaalta ja vihdoin meille tuli hommiin mahtava taituri-kaivurikuski! Hän tasoitteli kasoja talon ympäriltä, jättäen kyllä osan siihen vaiheeseen, kun talon edestä on poissa kaikki puutavara, jotta siihen voidaan tehdä nurmikon pohjaa. Sitten hän kysyi, et koska on aikomus tehdä autokatosta ja mä sanoin, et heti vaan kun mahdollista, niinpä hän rupes tuumasta toimeen ja korjas sen sellaiseksi kun se on suunniteltukin. Eli taas saimme huomata, että ensimmäinen kaivurikuskimme ei tiennyt oikein mistään mitään- taas hänen jälkiään sai korjata ja kauan... Eli kun rupeatte rakentamaan, ottakaa kaivurikuski, jonka tiedätte olevan kätevä, koska ei tarvii sydän syrjällään pelätä, mitä hän hajottaa samalla, kun kauhan kans pyörii. Toi kuski oli niin hyvä, että teki hommat 7 tunnissa, kun tämä ensimmäinen olisi tarvinnut siihen samaan hommaan kolme päivää! ( 8h tontilla, 4 h puhelimessa ja tänä aikana kone ei käy... :( ))) No niin purnaukset sikseen, nyt homma toimi niinkun junan vessa! Eli kuvia kehiin, niin näette tämän päivän aikaansaannokset, s'il vous plait!

Tasoittelu alkaa- huomatkaa isot lumikökkäreet, mitä kasojen sisällä oli!

Sepelikasoja

Takapihaa, meille taitaa kun taitaakin tulla joskus nurmikko ja kasveja :)

Talokin näkyy nyt kokonaisuudessaan, kun ei ole multavalleja eessä. Ja taas vinossa- en ymmärrä, miten mä aina onnistun.

Autokatoksen paikka, keskellä kakku perustuksia varten.

Autokatoksen kohdalta pihalle päin, välissä kanjoni, mihin tulee perustukset.

Tässä kuvassa näkyy hyvin tuo autokatoksen kohta.

Ei voi sanoa muuta, kun että ammattimiehen työtä on ilo katsella!!!!!!!!!!!!

3 kommenttia:

 1. Meillä oli kans "pikkusen" harmia yhdestä kaivurikuskista. Tyyppi tosiaan jopa nukkui kopissaan, kun mittari raksuttaa melkein 100 euroa tunnilta... Onneks niitä on tehokkaita ja luotettaviakin miehiä. Mutta eipä sitä osaa ensikertalainen vaatia... :D

  VastaaPoista
 2. Meillä on ollut onni saada hyvä ja (edullinen) kaivurikuski. On sukulainen, siksi edullinen - mutta jos ei rahassa, niin sitten joutuu muutoin työtä korvaamaan.
  Mutta tuo kyllä puhuu puhelimessa ja kaivaa samaan aikaan - ja vielä käskyttää meitä siinä sivussa!
  Eipä kovin huonoa kaivajaa olisi uskaltanut tänne ottaakaan, kun aloitettiin kaivaminen tuosta nykyisen talon seinästä suoraan alaspäin... Viimeksi väisteli maakaapelia - ja talon seinää. Yhden pilariharkon on hajottanut, mutta se nyt on jo niin vähän, ettei sitä viitsi edes mainita.

  Mietin vaan sitä, että jos satasen tunnilta joutuisimme maksamaan, niin äkkiä oltaisiin köyhiä ja kipeitä. Noita kaivuritunteja kun on tullut jo likemmäs sata. Meillähän ojitettiin koko tontti avo-ojilla, sitten salaojitettiin pelto tuosta vierestä, salaojitettiin pihaa (savea meillä siis) ja vielä avo-ojakin tuohon tehtiin, että saatiin piha kuivaksi, että kestää muita työkoneita. Plus kaikki varsinaiset kaivuutyöt, monttujen teot, täytöt...

  Mutta teillä oli lunta vieläkin!!! Varmaan oli iloinen yllätys tässä helteessä...

  VastaaPoista
 3. Joo, kyllä hyvä kaivurikuski on tosi tärkeä juttu! Talvella sai olla sydän kurkussa, kun tää eka sankari heilui kauhan kanssa seinän lähellä, mut nyt ei kylmänny ees yhtään, kun tää oli about 20cm pääs nurkasta.

  VastaaPoista