Meidän talo

tiistai 21. joulukuuta 2010Eli lupasin jo illalla näitä kuvia edistymisestä, mutta en ehtiny millään... Nyt jos koittaisin saada muutaman foton näytille. Nämä ei oo ihan viimisimpiä, eli edistystä on enemmänkin jo tapahtunut. Hyvä niin! Rupee pikku hiljaa kylmäämään se tosiasia, et talo tulee jo ens kuun puolivälissä ja meillä on hommat vielä aika pahasti kesken... No, pikku hiljaa edistystä tulee. Tänään on varmaan taas lumityöpäivä-lunta on meinaan tuprutellu aika lailla ja koko ajan tulee lisää... Levitellään vähän pressuja sellaisiin paikkoihin, mis vois vähän suojata lumikaaokselta. No niin, löpinät sikseen ja kuvia kehiin.


Anturamuotit valettu ja tietty raudoitettu.

Anturamuotit tehty ja valettu ja suojattu paukkuvalta pakkaselta pressuilla ja styrokseilla.
Sokkelin laudoitusta on jo tässä tehty hyvän matkaa.


Talon keskiosan sokkelilaudoitus tehty ja raudoitusta aloitettu.


Ensin oltiin aika ihmeissämme (lue= kyrsiintyneitä), kun kuultiin urakoitsijaltamme, että hän käyttä virolaisia työmiehiä. Ei helvetti! Senhän takia me oltiin näinkin kauas siirretty talotoimitustamme, että saisimme suomalaiset työmiehet, mutta nyt sitten perustusten tekijät tulisivat etelä-naapurista. Lievästi kyrsi! No, kun tota heidän työntekoaan on katsonut, niin täytyy ottaa rumat sanansa takaisin- ihania poikia! Tekevät ihan ympäripyöreetä päivää, ja ovat tosi käteviä käsistään. Heillä on eväät mukana ja syövät siinä voikkarit työn lomassa, eikä vietellä tuntikausien taukoja jossain huoltsikalla. Hommat etenee tosi hienosti, eikä oo valittamista. Ja urakoitsija sanoi, että kyllä hän heidän tekemisistään vastuun kantaa. Ainut ongelma on kommunikointi... Suomen kielen taito on heikko ja välillä puhutaan englantia ja välillä viitotaan ja yritetään selostaa mitä milloinkin. Eli tätä alunperinkin pelkäsin, että toivottavasti ei tuu mitään mokia ymmärtämättömyyden vuoksi.

1 kommentti:

  1. Virolaisia oli meilläkin ja hyvää työtä tekivät. Ja naapureita tuntuu olevan melkein joka raksalla. Veikkaan, että suomalaisia ei nuo kaikkein tympeimmät ulkohommat kiinnosta:). On nimittäin todella vaikea saada suomalaisia töihin (en edes viitsi luetella, kenen kaikkien kanssa on ollut vaikeuksia), virolaiset tulee heti ja mielellään. Huoh. Ja sitten valitetaan, kun ei oo töitä... :)

    VastaaPoista